joi, 26 ianuarie 2017

Idei pentru un mic dejun sanatos


RO:
  Buna dragilor, toti ne dorim un stil de viata sanatos si un corp armonios si placut ochiului, dar mai ales sanatos. Micul dejun e cea mai importnta masa de peste zi, nu e un mit ci e un studiu concret.     Atat sanatatea cat si silueta noastra au nevoie de un mic dejun echilibrat si nutritiv. Senzatia de foame car apare pe la jumatatea zilei, in lipsa mesei de dimineata, conduce de cele mai multe ori la excese alimentare si implicit la ingrasare. Kilogramele in plus si alti factori de risc implicati in privarea organimului de micul dejun aduc prejudicii importante starii de sanatate in general, si asta nu o spun doar cartile, ci o pot confirma din proprie experienta. Sunt zile foarte aglomerate in care uit sa iau micul dejun sau pranzul si ajung sa mananc excesiv pentru ca am o senzatie nebuna de foame care parca nu mai ajunge la saturatie.
  E foarte important ca cele trei mese pe care le avem pe parcursul zilei sa fie constante si sa le respectam pe cat posibil.
  Eu va propun 5 retete delicioase si super sanatoase in care am integrat cat am putut de mult fulgii de ovaz si semintele de chia.


1. Smoothie cu iaurt, fructe de padure, miere si fulgi de ovaz
200 ml iaurt, 30 grame fructe de padure, 1 lingurita miere si o mana de fulgi de ovaz



2. Ovaz cu ochi de ou
Puneti 250 ml apa la fiert si adaugati ovazul pana devine o pasta mai groasa,adaugati putina sare si piper lasati la fiert cam 5 minute. Separat facem un ochi de ou, il asezonam cu sare si piper dupa gust si optional puteti pune parmezan sau branza Cedar.



3. Salata de fructe cu quinoa
Mixati fructele voastre preferate ca intr-o salata de fructe uzuala, dar mai adaugati si niste seminte de quinoa si optional o lingurita de miere.



4. Sandwich cu rosii si branza ricotta
Ia 2 felii de paine integrala, puneti cate o felie de branza ricotta pe fiecare, adaugati busuioc, ulei de masline , sare si piper.



5. Clatite din faina de ovaz si ciocolata
E un desert delicios si sanatos. Eu pun in robotul de bucatarie o cana de fulgi de ovaz si ii mixez pana devin praf ca faina, adaug 1 ou intreg, 1 praf de copt, 1 cana de lapte, si cateva bucatele de ciocolata, prefer ciocolata in favoarea fulgilor de ciocolata pentru ca sunt mai de calitate. Daca vi se pare prea subtire compozitia mai adaugati faina din fulgi de ovaz pana ce aluatul prinde o consistenta mai groaza ca a clatitelor clasice. Daca va plac alte arome, scortisoara sau cacao puteti pune dupa gust. Se servesc cu banane sau sirop de fructe, dupa placul fiecaruia.



 Sper ca v-au placut propunerile mele si astept parerile voastre sau alte retete delicioase.

Cu drag,
Lavinia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu